Mens man Venter

Spejde

Skriveprocesser og ventetider

En af de ting man slet ikke er forberedt på, når man går igang med at skrive, er al den ventetid, der er, når ens tekster bevæger sig fra skrivebordsskuffen og ud i den virkelige verden. Det er en lang proces, der kræver meget tålmodighed.

Mine nye udgivelser

Lige nu sidder jeg på gloende pæle og venter på, at det bliver den 18. juni. Den dag udkommer ‘Dagbog fra Zombieverdenen’, som er min debut som romanforfatter. 

Heldigvis er jeg i forfatterfællesskab med Klaus Frederiksen, forfatteren til nr 1 i den serie. Det har og er stadig utrolig givende at have en kollega at dele det hele med også al ventetiden.

Men ventetiden er lang og det kan ikke beskrives i ord, hvor meget jeg glæder mig til at se den bog på tryk.

Citat om tekst i fingerspidserne

Ide- og skrivefase

Tilbage til ventetiden. Der er mange punkter, hvor forfattere venter. Selve skriveprocessen frem mod første udkast er på mange måder den fedeste del. Man får ideer, plotter, planlægger og skriver løs. Når det går godt føles det, præcis som citatet viser: Det er historier, der drypper fra fingerspidserne. Der er ingen ventetid, men derefter starter det.

Redigering

Jeg bruger betalæsere for at kvalitetssikre mine tekster. Det betyder, at jeg venter, mens de læser og kommenterer manuskriptet. Det er nervepirrende at vente på deres dom over ens arbejde, men det er også en utrolig givtig og lærerig del af processen.

Herefter redigerer forfatteren selv og til sidst sendes manuskriptet til forlag. Det er nok den værste ventetid der findes. Kan man få novellen eller romanen antaget, eller kan man ikke? Jeg har et manuskript liggende inde til bedømmelse lige nu, og det er ikke sjovt at vente. Det føles helt sikkert, det tager uforholdsmæssogt lang tid selvom alle ved, at redaktører har travlt og forlag modtager mange manuskripter. Der er ikke gået urimeligt lang tid, det føles bare sådan

Redigering
Når tekster kommer tilbage fra Betalæsere eller fra en redaktør er de altid fulde af kommentarer
Dagbog-fra-Zombieverdenen_forside

Udgivelse

Hvis forfatteren så er så heldig (dygtig) at blive antaget, starter redigeringen igen nu sammen med en redaktør.

Der er selvfølgelig ventetid mellem de forskellige runder af redigering og korrektur. Yderligere er der en forside, som skal designes og en bagisdetekst der skal skrives, og det hele skal godkendes og redigeres.

Til sidst bliver bogen sendt til tryk og så venter man på udgevelsesdatoen. Personligt ved jeg ikke om jeg er mest bange, nervøs eller spændt på den begejstrede måde, mens jeg venter på at det bliver den 18. juni.

Glæden

Begejstringen er det mest udtalte. Jeg elsker at arbejde med ord og har opdaget, at jeg holder af alle steps i processen. Jeg prøver også at nå til marketing, og det kommer der et indlæg om senere. I mellemtiden ville jeg elske at høre dine kommentarer til alt det her.

Fejringer

Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev hvis du ikke allerede får det.

2 tanker om “Mens man Venter

  • Åh ja, den søde ventetid. Og nogle gange den forhadte. Især ventetiden fra antagelse til udgivelse kan være lang. Hader man ventetiden, så er det jo oplagt at skrive på noget andet i mellemtiden. Jeg læste et eller andet sted (men kan ikke lige huske hvor), at man kun må give sig selv et kort pusterum, når teksten er afleveret, og så er det ellers bare i gang med at skrive på næste tekst. Så er tankerne både beskæftiget, og man er produktiv. Men jeg er nu ret sikker på, at den har du fanget :-).
    Supergodt indlæg.

  • Tak – det betyder meget du syntes det er et godt indlæg 🙂 og ja jeg venter egentlig ikke, jeg arbejder på noget andet præcis som du foreslår, men jeg syntes alligevel det kan være svært, især hvis man venter på dommen fra en redaktør 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *